Gyémánt és drágakő
felvásárlás Budapesten

Értékesítse gyémánt ékszereit, drágaköveit -
gyors, egyszerű megoldás, kiemelkedően magas áron!

Színes drágakövek felvásárlása

Szeretne többet megtudni színes drágakövéről, antik ékszeréről vagy gyémántjáról? 

Küldjön képet email-ben az info@gyemantfelvasarlas.com címre, vagy Whatsapp-on, a +36 20 262 4185 számra!

Rubin drágakő felvásárlás

Rubin felvásárlás - amit a rubinról tudni érdemes

A Mohs-féle keménységi skálán a gyémánt utáni legkeményebb ásvány a korund. A szivárvány minden árnyalatában pompázik, de a vörös külön nevet kapott, ez a rubin. A halvány rózsaszínes pirostól egészen a mélybordóig terjed a színskála, de egy árnyalat még ezek közül is kiemelkedik: a ragyogó, tüzes, élénk kárminpiros , közismert nevükön a galambvérszínű kövek; ezek mind közül a legértékesebbek.

Legfontosabb lelőhelye Mianmar (korábban Burma). A legtöbb rubin színe ibolyás, bíboros árnyalatú; fénytörése erős, sűrűsége igen nagy,  hőhatásnak elég jól ellenáll. Érdekesség, hogy a rubin színe hevítés közben az izzás kezdetén eltűnik, de lehűléskor visszatér. A röntgensugár hatására a rubin tisztább piros lesz, az ibolyás szín eltűnik; a világosabb ceyloni rubin sötétebb és bíborosabb lesz. 

Más piros drágaköveknek is gyakran adnak megtévesztő, rubinra utaló nevet azért, hogy értékesebbnek láttassák: a spinellt balaszrubin vagy almandinrubinnak, a rózsaszínű topázt brazíliai rubinnak, a vörös turmalint szibériai rubinnak, a gránátot ceylon- vagy colorado rubinnak, a rózsakvarcot csehrubinnak hívják. Minél nagyobb és tisztább, élénkebb színű a rubin, annál értékesebb, hiszen igen ritkák a 3 karátnál nagyobb kövek, áruk sokszorosa lehet az azonos méretű gyémántnak.

Eladná rubin köves ékszerét, foglalatlan drágakövét?
Küldjön róla képet előzetes információkért, foglalja le privát időpontját!

Zafír felvásárlás - amit a zafírról tudni érdemes

A korund minden egyéb színváltozatát zafírnak nevezzük. Az áttetszőtől a halvány rózsaszínen, élénk sárgán és a sárgás zöld színen át, egészen a barnáig és a szinte feketéig terjed a színskála. A zafírok között is találhatók olyan színváltozatok melyek kiemelkedően értékesek, vagy különlegesek: az egyik az egyedülálló, narancsos-pirosas-rózsaszínes árnyalatú padparadzsa (szanszkrit eredetű elnevezés, jelentése lótuszvirág) zafír, és minden kék árnyalat legszebbike, a búzavirágkék. A zafírok nagyrészt Thaiföldről származnak, szintén nagy mennyiségben található Sziám lelőhelyein. Sri LankaFizikai tulajdonságaiban megegyezik a rubinnal, de sokkal több szép, nagy méretű követ találnak a lelőhelyeken. 

Zafír drágakő felvásárlás

Több kék színű drágakő létezik:  spinell, benitoit, kordierit, cianit, turmalin, topáz, berill; ezek az ásványok azonban mind jóval kisebb keménységűek és fajsúlyúak, értékük is jóval a zafíroké alatt van. Egy kiváló minőségű, 2-3 carat-os búzavirágkék kövek értéke már vetekszik a hasonló méretű gyémántokéval is, de a nagyobb zafírok értéke meg is haladhatja azokat.

Eladná zafír köves ékszerét, foglalatlan drágakövét?
Küldjön róla képet előzetes információkért, foglalja le privát időpontját!

Smaragd drágakő felvásárlás

Smaragd felvásárlás - amit a smaragdról tudni érdemes

A berill csoport egyik különeleges színváltozata a bársonyos zöld színű smaragd. Kleoptára kedvenc köve volt, az ókorban a termékenység és az örök élet szimbólumaként tekintettek rá. Amerika felfedezéséig igazi kuriózumnak számított, mivel a középkorben ismert drágakövek a rég kimerült, ókori egyiptomi bányákból származtak. Kolumbusz felfedezésével megnyílt az út e gyönyörű kövek előtt, Kolumbia bányáiból származnak a legszebb zöld árnyalaú kövek. A világosabb árnyalat a leggyakoribb, áttetszősége változó. A szép, élénk zöld színű és áttetsző kövek a legértékesebbek és a legritkábbak. Sűrűsége kisebb, mint a rubiné, vagy a zafíré, keménysége 7,5-8 a Mohs-skálán.

A szép smaragdok színének, jellegzetes belső zárványainak kiemelésére egy külön csiszolási formát szoktak alkalmazni; téglalap alakú, lépcsőzetes forma – ez a smaragd csiszolás. A kiváló minőségű smaragdokat “szabadon hagyják”, hogy minél inkább érvényesülhessen szépségük, a kevésbé szép színű köveket pedig tokos foglalatba zárják, esetenként zöld lemezzel bélelik a foglalat belsejét, hogy élénkebbnek látszódjon, míg a hibás, zárványosabb kövek foglalatát belülről fekete lemezzel bélelik, vagy festik, hogy a sötétebb szín jótékonyal elrejtse a tökéletlenségeket. 

Eladná smaragd köves ékszerét, foglalatlan drágakövét?
Küldjön róla képet előzetes információkért, foglalja le privát időpontját!

Tanzanit felvásárlás - amit a tanzanitról tudni érdemes

Eredetileg kék zoizitnek nevezték el 1967-ben, a felfedezésekor, de a Tiffany& Co. geológusa szerint sokkal “eladhatóbb” név a tanzanit, így a marketingesekkel összefogva gyorsan át is nevezték, és az alábbi szlogennel kezdték hirdetni: “csak két helyen találhatja meg: Tanzániában, és a Tiffany-nál!”.

A követ valóban csak Tanzániában bányásszák, értékállóságát ez garantálja. A kormány összefogott a legnagyobb bányásztársasággal és szigorúan korlátozzák a bányászatot, ezzel próbálva megakadályozni az illegális kitermelést. Minél élénkebb, kifejezőbb a kő kékes-lilás színe, annál értékesebb. Nem jellemzőek a zárványok, viszonylag ritkán fordul elő a kőben.

Tanzanit drágakő felvásárlás

A tanzanitot a 21. század drágakövének is hívják. Minden ékszer- és drágakőgyűjtő tart, vagy szeretne beszerezni egyet a gyűjteményébe. Viszonylagos puhasága miatt precíz csiszolást igényel ez a sérülékeny drágakő. 

Eladná tanzanit köves ékszerét, foglalatlan drágakövét?
Küldjön róla képet előzetes információkért, foglalja le privát időpontját!

Színes drágakő felvásárlás

Egyéb színes drágakő felvásárlás - hétköznapi és különleges drágakövek

Fent említetteken kívül számos színes drágakövet ismerünk, nézzük a legnépszerűbbeket:

Akvamarin

A legenda szerint az első akvamarinok a hableányok tengerfenéken őrzött kincsesládáiból kerültek elő. Nevét gyönyörű kékeszöld színéről kapta, ami a tengervízhez hasonló. Az akvamarin egyébként ugyanabba az ásványcsoportba tartozik, mint a smaragd, ez is a berill egyik változata. Régen a zöldesebb árnyalatú kövek, napjainkban inkább a halvány kék szín a kedvelt. Jellemző tulajdonsága az úgynevezett pleokroizmus (sokszínűség) egy izgalmas jelenség okozója: a speciális fénnyel átvilágított kristály különböző irányokba forgatva más-más színben pompázik. Az akvamarin úgynevezett kettőstörő, azaz megkétszerezi és eltereli a fénysugarakat. Ha akvamarinon keresztül nézünk valamit, azt duplán látjuk.

Spinell

A spinellt előszeretettel használják az ékszeriparban rubinhoz hasonló színe miatt. Keménysége a Mohs-féle skálán 8-as, érdekes tulajdonsága, hogy hő hatására színe megváltozik. Annyira hasonlít a rubinhoz, hogy például az angol koronaékszerk két régi darabjáról is csak utólagos vizsgálat során derült ki, hogy igazából csak spinell. Előfordul még zöld, kék és fekete színben is.

Alexandrit

Az egyszerű, szinte semmitmondó krizoberill csoport egy különleges darabja az oroszok nemzeti köve, amit II. Sándor későbbi orosz cár nagykorúvá nyilvánításának napján fedeztek fel az Ural-hegységben. A színe, pontosabban a színei miatt emelkedik ki ásványcsoportjából. Attól függően, hogy a kőbe érkező fény több vörös (lámpafény), vagy több zöld fényt (természetes nappali fény) tartalmaz,a kő színe is úgy változik pirosas-bíbor, illetve zöld árnyalatok között. A nagy méretű, tiszta és kifejezett, élénk színű kövek ára vetekszik a gyémántokéval.

 

Milyen színes drágakövekkel nem foglalkozunk?

Kvarcok, természetes és szintetikus ásványok, geódák, népszerű drágakövekből készült fűzhető gyöngyök, mesterséges drágakövek, utánzatok.

Színes drágakő eladáshoz, felvásárláshoz foglalja le időpontját még ma!

Szolgáltatásaink igénybevételéhez kérjük jelentkezzen be hozzánk üzenetküldő űrlapunk segítségével, vagy e-mailben, így garantálhatjuk a diszkréciót és a gyors ügyintézést.

Címünk: 1089 Budapest, Bláthy Ottó utca 4-8. /204. (az irodaház előtti parkoló fizető övezetbe tartozik)

Email: info@gyemantfelvasarlas.com

Whatsapp: +36 20 262 4185 (képküldés, információkérés)

Szolgáltatásaink

Foglalt és foglalatlan gyémántok felvásárlása

Ékszerbe foglalt, vagy foglalatlan gyémántokat vásárolunk – azonnali bevizsgálás, készpénzes fizetés. Már 3 mm átmérőtől.

Antik és régi csiszolású gyémántok felvásárlása

Antik és régi csiszolású gyémántokat ékszerbe foglalva, és anélkül is megvásároljuk, fizetés készpénzben. 

Sérült gyémánt felvásárlás

Sérült gyémántot 1ct, vagy 6,2 mm átmérő feletti méretben vásárolunk. A bevizsgálásáltalában 10-20 percet vesz igénybe, és készpénzben fizetünk.

Színes drágakő felvásárlás

Jellemzően természetes, kezeletlen smaragd, zafír, rubin, tanzanit drágakövekre tudunk ajánlatot adni. Egyéb kövek esetén érdeklődjön előzetesen.

Csiszolatlan gyémánt felvásárlás

Nyers, vagy csiszolatlan gyémántot szeretne eladni? Laboratóriumunkban bevizsgáljuk, és ajánlatot adunk Önnek.

Értékbecslés, bevizsgálás

Profrsszionális eszközökkel munkatársaink bevizsgálják és felbecsülik gyémántja, vagy színes drágaköve értékét.

Gyémánt értékesítés

Befektetési, vagy ékszerkészítési céljaihoz beszerezzük Önnek az igényeinek leginkább megfelelő gyémántot!

Színes drágakövek értékesítése

Színes drágakövet vásárolna? Különleges kövek beszerzésében tud segíteni Önnek cégünk. Kérjen ajánlatot!

Gyémánt eladáshoz, felvásárláshoz foglalja le időpontját még ma!

Szolgáltatásaink igénybevételéhez kérjük jelentkezzen be hozzánk üzenetküldő űrlapunk segítségével, vagy e-mailben, így garantálhatjuk a diszkréciót és a gyors ügyintézést.

Címünk: 1089 Budapest, Bláthy Ottó utca 4-8. /204. (az irodaház előtti parkoló fizető övezetbe tartozik)

Email: info@gyemantfelvasarlas.com

Whatsapp: +36 20 262 4185 (képküldés, információkérés)